Allereerste Bitcoin ETF goedgekeurd in Canda

Een Bitcoin ETF voor investeringsmaatschappij Accelerate Financial is goedgekeurd in Canada. Daarmee is het de eerste officieel goedgekeurde Bitcoin ETF in Noord-Amerika, nadat de Ontario Securities Commission groen licht gaf voor het institutionele product. Het besluit werd op donderdag 11 februari goedgekeurd en heeft betrekking op de volgende gebieden: British Columbia, Alberta, Saskatchewan, Manitoba, Quebec, New Brunswick, Nova Scotia, Prince Edward Island, Newfoundland en Labrador, Northwest Territories, Yukon en Nunavut.

Accelerate Financial Technologies heeft op 2 februari bij de Canadese effectenregulatoren een ontvangstbewijs voor een voorlopig prospectus voor de Accelerate Bitcoin ETF (ABTC) ingediend en verkregen. Het verklaarde dat het fonds eenheden zal aanbieden in zowel Amerikaanse als Canadese dollars met een beheervergoeding van 0,7%, en voegde eraan toe dat het een aanvraag had ingediend voor de notering van ABTC-eenheden op de Toronto Stock Exchange.

Julian Klymochko, oprichter en CEO van Accelerate, zei destijds;

"Bitcoin is een van de best presterende beleggingscategorieën geweest op 1-, 3-, 5- en 10-jaarbasis, zowel absoluut als naar risico gewogen. Gezien de historische staat van dienst van Bitcoin en zijn toekomstig potentieel, samen met zijn portefeuillediversificatie-eigenschappen, kijken we ernaar uit om beleggers blootstelling aan de activaklasse te bieden in een gemakkelijk te gebruiken, goedkoop ETF."

Het bedrijf biedt een reeks andere ETF's, waaronder het onlangs gelanceerde OneChoice Alternative Portfolio ETF, dat het eerste fonds in het land is dat blootstelling biedt aan meerdere alternatieve activaklassen en beleggingsstrategieën, waaronder Bitcoin, goud, arbitrage en particulier krediet. Half januari diende de Canadese beleggingsfondsbeheerder Arxnovum ook een prospectus voor een Bitcoin ETF in bij de Ontario Securities Commission.